Gydo de Graaf en Johannes Cornel - Heden.

Gydo de Graaf, kwam als achtjarige jongen al wekelijks in de werkplaats. Hij was de buurjongen van Marten Cornel. Samen met de zoon van Marten, Johannes, was hij druk in de weer met vegen en opruimen. Hier ontstond bij beide jongens de passie voor de bouw. Nadat Gydo zijn opleiding had afgerond is hij vanaf 2007 werkzaam bij het bedrijf. Tijdens de crisisjaren heeft Gydo het ondernemerschap geleerd.

Gydo, die inmiddels al een aantal jaren werkzaam was bij Bouwbedrijf Cornel heeft in 2015 de helft van de aandelen overgenomen.

Heden

Vanaf 1 januari 2023 ging Marten Cornel met pensioen. Hij is nog regelmatig aan de Produksjewei te vinden om deel te nemen aan de sociale activiteiten. Marten heeft de verantwoordelijkheid overgedragen aan Gydo en Johannes. Johannes is als vakman dagelijks op de bouw te vinden. Gydo is verantwoordelijk voor de verkoop en algemene dagelijkse leiding.

En dat brengt ons tot vandaag. Bouwebedrijf Cornel, met 100 jaar ervaring en vakmanschap, maar met een jeugdige en innoverend enthousiasme, gaan uitdaging uit de weg!

We zijn dankbaar voor onze geschiedenis en blijven streven naar excellente dienstverlening, gedreven door het erfgoed van degenen die ons voorgingen.

1978-2022 Marten Cornel.

In 1978 Nam Marten Cornel de zaak over, iets waarover hij als klein jongetje al geen seconde twijfelde. Hij erfde niet alleen het bedrijf van zijn vader en grootvader, maar ook hun passie en visie. Marten breidde het werkgebied uit, verder door Nederland, terwijl hij vasthield aan de kernwaarden van het bedrijf: een hecht team, open communicatie en het leveren van kwaliteit. Hij snapte, net als zijn voorgangers, het belang van een hecht en vast team.

Na de klus even een drankje en even samen napraten is bij Bouwbedrijf Cornel vaste prik. Open en eerlijk zijn tegen elkaar, zowel compliment als kritiek kunnen geven waar het nodig is, is volgens Marten cruciaal. Open communicatie, gewoon doen wat je zegt en de persoonlijkheid, dat is wat Cornel zo sterk maakt.

We kennen elkaar door en door en een blik is soms gewoon genoeg. Iedereen werkt hier met hart en ziel voor het bedrijf, en daar ligt de kernNatuurlijk kende ook hij tegenslagen, zoals de bouwcrisis in 2009, een uitdagende tijd, maar ook een leerzame tijd.

1945-1978 Johannes Anne Cornel.

Na de tweedewereldoorlog nam de volgende generatie Cornel het roer over.

Een slimme man die de reputatie van het bedrijf verder uitbouwde, ondanks de uitdagingen van die tijd. Hij richtte zich nog meer dan zijn vader op de lokale markt. Toch bleef het recept altijd hetzelfde: Friese nuchterheid en transparantie, passie voor het vak en het streven naar kwaliteit.

Deze toewijding aan kwaliteit, gecombineerd met de kenmerkende Friese nuchterheid, heeft geholpen om een solide reputatie op te bouwen als een betrouwbare en gerespecteerde naam in de bouwsector.

Echt vakmanschap, tijdloze kwaliteit..

De geschiedenis van Bouwbedrijf Cornel is een verhaal van vakmanschap, toewijding en groei dat teruggaat tot 1918.

In dat jaar begon de eerste Cornel zijn klusbedrijf met slechts enkele gereedschappen en een droom om kwaliteit te leveren. Dankzij zijn harde werk en passie voor het vak groeide het bedrijf al snel uit tot een gerenommeerde naam in Friesland en omgeving.

Door goede en slechte tijden heen bleef hij trouw aan zijn werk, team en zijn klanten.

Wat klanten vinden.

Als zakelijke partner zijn wij ontzettend blij met Bouwbedrijf Cornel. Bij Cornel kun je altijd aankloppen, er wordt altijd meegedacht. Dit zie je terug door de hele laag van het bedrijf. Maakt niet uit wanneer of wat, ze staan voor je klaar. Door hun grote netwerk en brede team zijn ze efficint, er is altijd iemand binnen hun groep die de klus kan klaren.

– S. Bouckaert – DRDS

Strakke regie, geen verrassingen, zeer deskundig en meedenkend. Heel leuk team en echte vakmensen. Het is een transparante organisatie, als je meer vraagt weet je dat het meer kost en die mogelijkheden zijn er bij Cornel. En daar zijn zij buitengewoon vrolijk en meegaand mee om gegaan. Het was een gouden team die uitblinkt in de open en fijne communicatie!

– B. Leertouwer & P. de Vries

Bouwbedrijf Cornel heeft voor mij zowel woning als bedrijfspand aangepakt. Ze zijn professioneel, transparant en denken graag mee. Door hun kennis en ervaring weet je dat de klus met kwaliteit gedaan wordt. Dank!

– S. Huizenga

Het was een geweldige samenwerking met Cornel. De deskundigheid en openheid, door het gehele proces, was voor ons van grote waarde. Wij zaten in een periode van hogere bouwkosten en slechte leveringen en hierdoor moesten ze constant flexibel zijn, ook toen het even niet liep zoals verwacht. Hierin heb je aan Cornel een geweldige partner, ze denken altijd mee en door de fijne en sterke communicatie konden wij goed keuzes maken. Fantastisch!

– Els Wortelboer